زولبیا و بامیه
مواد لازم برای تهیه زولبیا و بامیه
آرد 3 قاشق غذا خوری و با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان یکی از پرطرفدارترین خوراکی های خوشمزه و لذیذی که به سراغ آن میرویم زولبیا و بامیه است که می توانید خیلی راحت و سالم آن را در خانه تهیه کرده و نوش جان کنید. با این کار هم زولبیا و بامیه سالم تر و مطمئن تری خواهید داشت و هم به صرفه تر خواهد بود.
در این مطلب مواد لازم برای تهیه زولبیا و بامیه را معرفی خواهیم کرد و سپس طرز تهیه زولبیا و بامیه را به شما آموزش خواهیم داد. موادی که لیست شده برای تهیه شربت، بامیه و زولبیا است.
دقت داشته باشید که مواد اولیه با نسبت های مشخصی استفاده شده اند تا ظاهر و طعم زولبیا و بامیه مانند قنادی ها باشد و کیفیت و طعم خوبی داشته باشد. پس اگر خواستید تعداد بیشتری از زولبیا و بامیه را تهیه کنید باید حتما این نسبت ها را رعایت کنید و مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
در اولین مرحله برای تهیه این خوراکی خوشمزه باید یک و نیم لیوان آب و دو لیوان شکر را درون یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید و آن را هم بزنید تا شکر به خوبی حل شود.
بعد از اینکه شکر حل شد، زعفران دم کرده و آبلیمو و گلاب را داخل آن بریزید و منتظر بمانید تا غلظت بیشتری پیدا کند و قوام بیاید. سپس آن را از روی گاز بردارید تا سرد شود. حالا به سراغ تهیه زولبیا می رویم.
بهترین طرز تهیه زولبیا و بامیه
اول باید داخل یک طرف ماست و نشاسته را مخلوط کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود.
بعد از اینکه 5 دقیقه گذشت، یک قاشق چای خوری روغن اضافه کنید و بعد از اینکه آن را کاملا مخلوط کردید زعفران و گلاب و جوش شیرین را به بقیه محتویات اضافه کنید و هم بزنید.
یکدست شدن مواد باید به حدی باشد که بتواند از قیف بیرون بریزد.
سپس مواد را داخل قیف ریخته و داخل روغن داغ به حالت دلخواه فرم دهید و بریزید و دو طرف را سرخ کنید. در مدت زمان 10 دقیقه زولبیاها آماده می شوند.
طرز تهیه بامیه
اول باید آب را بجوشانید و همانطور که آب روی شعله ملایم گاز قرار دارد کره یا روغن را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
حالا باید آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و به آبی که در حال جوشیدن است اضافه نمایید و کاملا هم بزنید تا خمیر سفتی به دست بیاید.
هنگامی که خمیر سرد شد باید تخم مرغ ها را نیز شکسته و به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا نرم تر شود. بعد یک قاشق از شربتی که در ابتدا آماده کرده بودید هم به آن اضافه کنید.
سپس خمیر را با قیف به شکل دایره ای درون ظرف دلخواه حاوی روغن داغ ریخته و سرخ کنید و بعد از سرخ شدن از روغن دربیاورید و در ظرف شربت بیاندازید تا چند دقیقه بماند و بعد در ظرف دلخواه قرار دهید.
بهتر است روغنی که استفاده می کنید مایع باشد، چون روغن جامد زولبیا را سفت می کند.
غلظت شربت بامیه باید در حد غلظت عسل باشد پس بهتر است حداقل یک ربع کامل بجوشند. در صورتی که شربت داغ باشد یا به حد کافی غلیظ نباشد، زولبیا و بامیه ها خمیر خواهند شد.
برای جلوگیری از شکرک زدن شربت بامیه، حتما داخل آن آبلیمو بریزید.
برای سرخ شدن زولبیا ها باید شعله کم باشد و بعد از اینکه زولبیاها را سرخ کردید باید حتما آن را داخل شربت بیندازید تا به خورد آنها برود.
بعد از درست کردن هر دو یا سه زولبیا مجددا مواد را مخلوط کنید تا یکدست باشند.
هنگامی که تصمیم گرفتید بامیه ها را سرخ کنید نباید تعداد زیادی از آنها را داخل روغن بیاندازید و باید بین آنها فاصله باشد تا بخار آنها را بیش از حد نرم نکند.
بهتر است بامیه ها به خوبی سرخ شوند تا رنگ قهوه ای تیره پیدا کنند. بعد از اینکه بامیه ها پخته شد حداقل 8 ساعت آنها را بدون درپوش بگذارید و بعد بدون اینکه روی آن ها را بکشید داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.