چکدرمه ترکمنی
مواد لازم برای تهیه چکدرمه ترکمنی
آب حدود یک لیتر (4 پیمانه)
یکی از غذاهای محلی استان گلستان که بیشتر مربوط به بندر ترکمن و آق قلا است چکدرمه می باشد که جزو غذاهای سنتی و محلی این خطه است و تصمیم داریم شما را با مواد لازم برای تهیه چکدرمه آشنا کنیم.
سپس طرز تهیه چکدرمه را به شما آموزش خواهیم داد. نسبت های دقیقی بین مواد اولیه در نظر گرفته شده تا این غذای محلی و سنتی عطر و طعم و کیفیت بهتری داشته باشد.
این مقدار مواد اولیه چکدرمه برای 6 نفر را فراهم میکند و اگر خواستید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت های بین مواد اولیه مقدار آنها را کمتر یا بیشتر کنید.
این غذای خوشمزه را می توانید به عنوان وعده غذایی اصلی ناهار یا شام میل کنید و حتی در ماه رمضان میتواند به عنوان سحری و افطاری تهیه شود. در ادامه طرز تهیه چکدرمه را برای شما شرح خواهیم داد.
بهترین طرز تهیه چکدرمه
برای تهیه این غذای محلی در اولین مرحله باید برنج را خوب شسته و داخل آب و نمک بخیسانید تا چند ساعت بماند. سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و روی شعله گاز بگذارید و کمی روغن درون آن بریزید تا داغ شود.
هنگامی که روغن داغ شد پیاز خورد کرده را درون آن تفت دهید تا طلایی رنگ و سبک شوند. سپس گوشت هایی را هم که خورد کرده اید به پیاز اضافه کنید و با هم تفت بدهید.
همانطور که پیازها و گوشت ها در حال تفت خوردن هستند 3 قاشق رب گوجه فرنگی و مقداری ادویه و نمک و فلفل داخل آن بریزید و تفت دهید تا طعم بگیرد.
در مرحله بعدی باید یک لیتر آب در قابلمه بریزید و شعله را زیادتر کنید تا بجوشد.
وقتی که جوش افتاد حرارت را کمتر کرده و بگذارید گوشت به تدریج و آرام مغزپخت شود و بپزد.
هنگامی که گوشت کاملا پخت و آب آن کمتر شد برنجی که خیس خورده را از آب در بیاورید و درون قابلمه گوشت پخته بریزید و آب آن را اندازه گیری کنید که برنج شفته نشود. این غذا را باید به حالت دمی تهیه کنید.
برای همین خاطر هنگامی که برنج جوشید و آب آن کشیده شد دم کنی را روی در آن بگذارید و شعله را بیشتر کنید تا بخار داخل آن بپیچد و سپس شعله را کمتر کرده و زمان بدهید تا برنج شما کاملاً دم بکشد.
اکنون میتوانید چکدرمه را داخل ظرف دلخواه سرو کرده و در کنار انواع سالاد و ترشی نوش جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.