مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی ساده خانگی
کیک اسفنجی ساده به راحتی تهیه میشود و پایه ساخت بسیاری از کیک هایی است که مشاهده می کنید. در واقع شما اگر بخواهید کیک تولد یا کیک مراسم عقد و انواع مناسبت ها را تهیه کنید و بخواهید تزیین های دلخواه خود را روی آن پیاده کنید، پایه آن کیک می تواند یک کیک اسفنجی ساده باشد و یا کیک کاکائویی و شکلاتی؛ ولی باید برای شروع کار طرز تهیه کیک اسفنجی ساده خانگی را بدانید و نکات لازم برای اینکه یک کیک اسفنجی با پف زیاد تهیه کنید را کاملاً مسلط باشید تا بتوانید این کیک خوشمزه را در خانه تهیه کنید و برای مناسبتهای مختلف از آن استفاده کنید.
کیک ساده با کیک اسفنجی تفاوتی ندارد فقط برای پختن کیک اسفنجی از تخم مرغ بیشتری استفاده میشود تا کیک بیشتر پف کند.
در این مطلب با مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی ساده آشنا خواهید شد که اگر مواد را با همین اندازه ها در نظر بگیرید باید قالب کیک شما قطر 25 سانتیمتر داشته باشد و در صورتی که قالب شما کوچکتر از قطر 25 سانتیمتر بود تخم مرغ ها را 6 عدد بگذارید.
توجه داشته باشید که مواد اولیه باید با نسبت های دقیقی کنار یکدیگر قرار بگیرند تا کیک شما هم طعم خوبی داشته باشد و هم از ظاهر آن همان چیزی باشد که انتظارش را دارید و به قدر کافی پف کند.
در صورتی که تمایل دارید از یک پیمانه برای اندازه گیری استفاده کنید بهتر است پیمانه از ابتدای کار تا انتها ثابت باشد.
ای اندازه هایی که اشاره کرده ایم پیمانه را لیوان دسته دار فرانسوی انتخاب کرده ایم. در ادامه طرز تهیه کیک اسفنجی ساده خانگی را مشاهده می کنید.
بهترین طرز تهیه کیک اسفنجی ساده خانگی
در ابتدای کار باید فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا فضای داخلی آن داغ شود و برای پختن کیک آماده باشد. سپس برای شروع مراحل کار باید زرده و سفیده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کرده و داخل ظرف های مختلف بریزید.
هنگامی که سفیده و زرده را از هم جدا کردید سفیده تخم مرغ را هم بزنید و بعد از اینکه چند دقیقه از هم زدن گذشت، یک پیمانه شکر را داخل آن بریزید و با کمک هم زن برقی کامل آن را هم بزنید. تقریباً 15 دقیقه زمان میبرد تا اینکه سفیده کاملاً سفت شود، به طوری که وقتی ظرف را کج می کنید از داخل آن نریزد و آن را درون یخچال بگذارید تا آب نیندازد.
پس از آن باید داخل ظرفی زرده های تخم مرغ را با وانیل بریزید و آنها را هم بزنید و بعد شکری که باقی مانده را اضافه کنید و مدام آنها را هم بزنید تا رنگ کرمی پیدا کند.
بعد یک لیوان آب داغ را در مراحل مختلف به آن اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است در این کار سرعت بالایی داشته باشید تا زرده های شما سفت نشود. البته اگر خواستید به جای آب داغ می توانید از شیر داغ استفاده کنید.
در مرحله بعدی باید بکینگ پودر و آرد را با یکدیگر ترکیب کرده و دو بار آنها را الک کنید تا نرم شود دارد و موقعی که کیک میپزد بهتر پف کند.
هنگامی که آرد را الک کردید به تدریج آن را به زرده تخم مرغی که هم زده بودید اضافه کنید و با کمک یک لیسک به صورت مرتب و آرام آن را هم بزنید.
توجه داشته باشید برای اینکه کیک شما بهتر پف کند باید در همه مراحل هم زدن مواد را از یک جهت مشخص انجام بدهید. اگر هم زدن نامنظم باشد و جهت های مختلف را انتخاب کنید کیک شما پف نمیکند.
در مرحله بعدی هنگامی که آنها به خوبی مخلوط شدند، سفیده را که درون یخچال گذاشته بودید را بیرون بیاورید و به تدریج با بقیه مواد مخلوط کنید و هم بزنید.
سپس باید کف قالبی که برای تهیه کیک انتخاب کرده اید کاغذ روغنی قرار دهید و یا کف و دیوارها را چرب کنید و کمی آرد اطراف آن بریزید تا کیک به قالب نچسبد.
موادی که برای کیک آماده کردهاید را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و چند بار آن را روی سطح صافی بکوبید که حباب های داخل کیک گرفته شود و بعد آن را داخل فر بگذارید تا 40 دقیقه بماند.
در زمانی که کیک می پزد در فر را باز نکنید چون باعث میشود که کیک پف نکند.
برای اینکه کیک شما به خوبی پف کند باید قالبی انتخاب کنید که فضای کافی برای پف کردن کیک را داشته باشد و تقریبا یک سوم فضای قالب خالی بماند.
بعد از اینکه کیک پخت، فر را خاموش کنید و نیم ساعت آن را داخل فر بگذارید تا بماند که قالب سرد شود و کیک شما راحت تر جدا شود. برای آماده سازی مواد اولیه 20 دقیقه زمان و برای پختن و جا افتادن آن 45 دقیقه زمان نیاز دارید.