شله زرد
مواد لازم برای تهیه شله زرد
زعفران
نصف استکان ساییده و دم شدهبرنج
یک پیمانه دانه ریزبهترین طرز تهیه شله زرد
وقتی هوس یک دسر شیرین و خوشمزه می کنید یکی از گزینه هایی که برای پختن پیش روی شما قرار می گیرد شله زرد است، زیرا علاوه بر اینکه پختن این دسر کار بسیار ساده ای است حدود یک ساعت و نیم وقت شما را می گیرد و می توانید به راحتی این دسر را با ساده ترین موادی که در خانه خود دارید بپزید و از خوردن آن لذت ببرید.
در واقع شله زرد یکی از معروف ترین دسرهای ایرانی است که محبوبیت زیادی در بین ایرانی ها دارد و به عنوان نذری، خیرات و در مهمانی ها هم آنرا می پزند.
یکی از ظرف های رنگین سفره افطار در ماه رمضان شله زرد است. در ادامه با دستور پخت شله زرد آشنا خواهید شد و ضمن مشاهده مواد لازم برای تهیه شله زرد، طرز تهیه آن را هم یاد می گیرید.
اگر تصمیم داشتید میزان مواد لازم را با توجه به تعداد نفرات تغییر دهید بهتر است نسبت ها را رعایت کنید تا دسری که در نهایت حاصل می شود عطر و طعم و مزه ای که میخواهید را داشته باشد.
دستور پخت شله زرد
اگر میخواهید در خانه خود این دسر خوش عطر و طعم را تهیه کنید باید حتماً در اولین مرحله برنج را به مقداری که گفته شد به خوبی شسته و حدود سه ساعت در آب گرم بخیسانید.
بعد از آن آب برنج را خالی کرده و حدود 6 پیمانه آب برای پختن برنج به آن اضافه کنید و قابلمه را روی شعله قرار دهید تا به خوبی بپزد و می توانید کمی هم هل سابیده شده برای بوی بهتر در آب جوش ریختخ و آن را صاف کنید و بعد به برنج اضافه کنید تا بوی معطر هل داخل برنج بپیچد.
وقتی که برنج شما کاملاً پخت یعنی نزدیک یک ساعت جوشید موقع اضافه کردن شکر است و وقتی که شکر را به برنج اضافه میکنیم معمولاً کمی آب می اندازد و نگران شل شدن شلهزرد نباشید زیرا وقتی که بجوشد موقع پختن آب اضافی تبخیر می شود و به قوام مناسب میرسد.
سپس باید شکر را هم در مقداری آب حل کنید و به صورت شهد غلیظ شده به شله زرد خود اضافه کنید؟ ولی برای اینکه کار شما ساده تر باشد و زودتر شله زرد شما آماده شود می توانید آن را هم به صورت مستقیم و بدون حل کردن محتویات خود اضافه کنید.
و در نهایت باید خلال بادام را هم به شله زرد خود اضافه کنید و هم بزنید. اگر ذائقه شما با خلال بادام متناسب نیست می توانید فقط برای تزیین استفاده کنید و داخل شله زرد نریزید.
حالا می توان گفت شله زرد شما آماده خوردن است و می توانید با کمی پودر هل، دارچین و خلال پسته و بادام آن را تزیین کرده و در ظرف مناسبی سرو کنید و میل نمایید.