سمبوسه
مواد لازم برای تهیه سمبوسه
یکی از غذاهای جنوبی و بسیار خوش طعم و لذیذی که خیلی سریع تهیه میشود و میتواند به عنوان یک وعده غذایی اصلی در برنامه غذایی شما جای بگیرد سمبوسه است که در این مطلب تصمیم داریم طرز تهیه سمبوسه خانگی را به شما آموزش بدهیم.
برای همین منظور ابتدا مواد لازم برای تهیه سمبوسه خانگی را به شما معرفی می کنیم، اما باید توجه داشته باشید که نسبت های دقیقی بین مواد اولیه قرار داده شده تا سمبوسه شما طعم و ظاهر بهتری داشته باشد.
این مقدار مواد اولیه سمبوسه خانگی برای 2 نفر را فراهم می کند و در صورتی که بخواهید تعداد بیشتری از سمبوسه را تهیه کنید باید با توجه به نسبت های دقیقی که بین مواد اولیه قرار داده شده مقدار مواد را افزایش دهید تا غذایی با کیفیت تهیه کنید.
سمبوسه مربوط به آبادان است و بیشتر در قسمتهای جنوبی ایران آن را تهیه میکنند و معمولا آن را با سس قرمز سرو میکنند.
این غذای خوشمزه خیلی راحت و سریع تهیه میشود و امروزه جزو غذاهای فست فودی به حساب می آید که طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کرده است.
بهترین طرز تهیه سمبوسه
به منظور تهیه سمبوسه باید ابتدا سیب زمینی ها را آب پز کنید که برای این کار می توانید سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و بعد داخل آب درون قابلمه ریخته و روی شعله گاز بگذارید تا بپزد یا می توانید از همان ابتدا سیب زمینی ها را با پوست آب پز کنید و بعد آنها را با کمی آب، نمک و روغن بپزید.
علت اضافه کردن روغن و نمک این است که در صورتی که سیب زمینی ترک یا شکاف بردارد یا آب داخل آن برود طعم دار شود و مزه آب نداشته باشد.
در مرحله بعدی باید پیاز را سرخ کنید. پس بهتر است در همین مدت که سیب زمینی ها آب پز می شوند پیازها را به شکل نگینی خرد کرده و داخل کمی روغن درون یک تابه یا قابلمه سرخ کنید. اما خیلی خشک نشود.
بعد از اینکه کمی تفت دادید باید زردچوبه را اضافه کنید تا رنگ طلایی به خود بگیرد.
در صورتی که تمایل داشته باشید داخل مواد سمبوسه خود گوشت چرخ کرده بریزید باید بعد از اینکه پیاز را تفت دادید گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و آنها را هم تفت دهید تا تغییر رنگ پیدا کند.
در مرحله بعدی باید سبزی و ادویه را به سمبوسه خود اضافه کنید و برای همین منظور بعد از اینکه سیب زمینی ها پختند و سرد شدند باید با کمک گوشتکوب آنها را له کنید و مواد سمبوسه که حاوی پیاز، سبزی معطر و سیبزمینی میباشد ساطوری کنید و کمی نمک و فلفل و زردچوبه داخل آن بریزید و تفت بدهید.
برای ریختن نمک دقت کنید چون موقع پختن سیب زمینی هم کمی نمک ریخته بودید و باید مزه کنید که شور نباشد.
برای تهیه سمبوسه باید نان سمبوسه را به شکل مثلثی تا بزنید. البته می توانید همه مواد سمبوسه را درون نانهای رولی ریخته و سرخ کنید یا می توانید آن ها را به شکل مثلثی برش دهید و سرخ کنید.
برای اینکه سمبوسه ها را بپیچید باید کمی از موادی که آماده کرده اید بردارید و یک سمت نان بگذارید و آن ها را به شکل مثلثی بپیچید.
این مثلث چند چرخ خورده و همه قسمت های آن بسته میشود. اگر لبه های نان شما هنوز خشک بود آن را مرطوب کنید تا موقع پیچیدن ترک نخورد و خورد نشود.
در مرحله بعدی بعد از اینکه سمبوسه را پیچیدید باید مقداری روغن درون یک تابه یا یک ظرف گود بریزید و سمبوسه ها را داخل روغن داغ سرخ کنید.
موقع سرخ کردن باید مواظب باشید که سمبوسه ها باز نشوند و هر دو طرف به یک اندازه سرخ شود. اگر می خواهید سمبوسه های شما سالم تر باشند به جای اینکه آنها را سرخ کنید میتوانید درون فر بپزید.
در آخرین مرحله بهتر است روغن اضافه سمبوسه ها را با کمک کاغذ روغن گیر یا حوله روغن گیر بگیرید و روی صافی بگذارید و بعد با سس دلخواه یا سس قرمز نوش جان کنید.
اگر تمایل دارید که سمبوسه شما تندتر باشد می توانید داخل مواد داخل سمبوسه کمی فلفل سبز بریزید و از نان فیلو یا نان یوفکا برای پیچیدن سمبوسه میتوان استفاده کنید چون روغن کمتری به خود می گیرد و سالم تر است.
به جای گوشت چرخ کرده میتوانید از سوسیس هم داخل مواد سمبوسه استفاده کنید و ادویه هایی که مختص سمبوسه است در عطاری ها موجود می باشد.