کیک کشمشی
مواد لازم برای تهیه کیک کشمشی
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
کشمش یک چهارم الی نصف پیمانه
در بین انواع مختلف کیک های خوشمزه ای تهیه می کنیم، کیک کشمشی جزو کیک های بسیار لذیذ و پرطرفدار است که شما می توانید هم برای مهمانی ها و هم برای وعده صبحانه و عصرانه در کنار انواع نوشیدنی میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
پایه تهیه کیک کشمشی، کیک وانیلی است که طعم خوش مزه کشمش ها آن را لذیذ تر می کند. البته اگر تمایل داشته باشید می توانید از مقداری گردو هم داخل کیک کشمشی استفاده کنید.
در ادامه طرز پخت کیک کشمشی و مواد اولیه برای تهیه کیک کشمشی را به شما آموزش خواهیم داد. باید توجه کنید که این مواد اولیه با نسبتهای مشخصی به کار رفته اند و اگر بخواهید میزان کمتر یا بیشتری کیک تهیه کنید باید با رعایت نسبت ها مقدار مواد اولیه را تغییر دهید تا کیک شما خوش فرم و خوشمزه باقی بماند.
خیلی از افراد مدعی تهیه کیک هستند ولی معمولاً خیلی از آنها چون فوت و فن های تهیه کیک را نمیدانند یا کیکشان ته نشین میشود و یا به قالب میچسبد و به اندازه کافی پف نمیکند.
اگر شما اصول تهیه کیک را بدانید و با فوت و فن های آن آشنا باشید می توانید مانع ته نشین شدن کشمش ها شوید و کاری کنید که به قالب نچسبد.
بهترین طرز تهیه کیک کشمشی
در اولین مرحله برای تهیه کیک کشمشی باید میزان کشمشی که قرار است داخل کیک به کار برده شود را با آب خیس کرده و خوب بشویید.
سپس کشمش ها را روی یک پارچه پهن کنید تا کاملاً خشک شود، اگر خیس باشد وزن آن بیشتر خواهد شد و کیک شما خیلی زود ته نشین میشود و ظاهر جذابی که از آن انتظار دارید را به دست نمی آورید.
در مرحله بعدی وقتی که کشمش ها حسابی خشک شدند، باید آنها را با گردوی خرد شده مخلوط کرده و حدوداً دو قاشق هم آرد روی آنها الک کنید و آنها را با هم خوب مخلوط کنید و در گوشه ای بگذارید. این کار کمک می کند که کشمش ها داخل کیک ته نشین نشوند.
در مرحله بعدی باید بکینگ پودر و آرد هم با هم مخلوط شوند. برای اینکه نرم باشند سه بار آن ها را الک کنید و در گوشه بگذارید.
حالا باید زرده و سفیده تخم مرغ را کاملا از هم جدا کنید و داخل یک ظرف سفیده های تخم مرغ را ریخته و با همزن آن را هم بزنید.
همانطور که هم زدن سفیده ها را انجام می دهید باید نصف مقدار شکری که تعیین کرده بودید را به تدریج به سفیده اضافه کنید و هم بزنید تا سفیده شما کاملاً فرم بگیرد، به طوری که وقتی ظرف را برمیگردانید از داخل ظرف بیرون نریزد.
سپس در یک ظرف جدا زرده تخم مرغ به همراه باقی مانده شکر و وانیل را ریخته و با دور تند همزن آن را هم بزنید تا رنگ کرمی پیدا کرده و کشدار و حجیم شود.
پس از آن باید روغن مایع و شیر را هم به ترتیب به مایع اضافه کرده و آنها را با دور کند همزن هم بزنید به طوری که فقط محتویات کیک شما با هم مخلوط شوند.
اگر خواستید می توانید یک قاشق هم گلاب به محتویات کیک کشمشی اضافه کنید تا طعم و بوی بهتری بگیرد.
حالا باید بکینگ پودر و آرد را که با هم الک کرده بودید طی دو مرحله به محتویات مایه کیک خود اضافه کنید و با دور کند همزن یا با استفاده از یک لیسک آن را مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملاً محتویات یکنواختی به دست بیاید.
پس از آن باید سفیده تخم مرغ را هم طی چند مرحله به مایه کیک کشمشی خود اضافه کرده و با کمک لیسک آرام و دورانی هم بزنید به طوری که پف سفیدها نخوابد و کاملا محتویات یکدستی حاصل شود.
قالبی را که برای تهیه کیک کشمشی انتخاب کرده بودید با کمی روغن خوب چرب کنید و حدوداً یک سوم مایه کیک را در قالب ریخته و در همین حال قالب را هم حرکت بدهید تا در همه قسمت های قالب پخش شود. بهتر است از قالب خرطومی فلزی که قطر 23 سانت دارد استفاده کنید تا تمام این حجم را در خود جا بدهد.
حالا باید کشمش ها و گردوی مخلوط شده با آن را هم به مایه کیک کشمشی خود اضافه کنید و با کمک لیسک خیلی کم و فقط در حدی که با هم مخلوط شوند آنها را هم بزنید.
باقیمانده مایه کیک کشمشی را هم باید درون قالب و روی مایه ساده بریزید، این کار باعث میشود که کشمش ها به هم نچسبند و ته نشین نشوند.
بهتر است فر شما از قبل روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم شده باشد تا وقتی قالب کیک را داخل فر قرار میدهید گرم شده باشد.
حالا باید 40 دقیقه منتظر بمانید تا کیک کشمشی شما آماده شود. البته ممکن است در فرهای مختلف این زمان کمی تغییر کند و بهتر است به کیک خود سر بزنید. معمولاً کیک کشمشی را به صورت ساده سرو می کنند اما می توانید از مقداری پودر قند به صورت الک شده برای تزیین کیک کشمشی استفاده نمایید.
در طول مدت زمانی که کیک کشمشی میپزد نباید به هیچ عنوان در فر را باز کنید چون در این صورت کیک کشمشی به اندازه کافی پف نمیکند.
چون مایه کیک و وزن کشمش ها گاهی اوقات سبک هستند کشمش در کیک ته نشین می شود. برای اینکه این کار انجام نشود باید اول کشمش را خیس کنید و بشویید و سپس خشک کنید و بعد کمی داخل آرد بغلتانید و در مرحله آخر کشمش و مغزیجات را اضافه کنید و خیلی آرام آنها را با هم مخلوط کنید.
برای اینکه تست کنید آیا کیک کشمشی کاملا پخته یا نه میتوانید از یک سیخ چوبی یا خلال دندان کمک بگیرید و داخل کیک فرو کنید؛ اگر وقتی بیرون آوردید تکه های کوچک به آن نچسبیده بود یعنی کاملا پخته و میتوانید آن را از فر بیرون آورده و بعد از این که سرد شد برش بزنید و داخل ظرف های دلخواه سرو کنید.