ترشی گل کلم
مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم
یکی از انواع ترشی های سنتی و پرطرفداری که در بسیاری از شهرهای ایران تهیه میشود ترشی گل کلم است که رایج تر از سایر ترشی ها می باشد و معمولاً آن را در فصل زمستان و پاییز تهیه می کنند.
اصلی ترین ماده ای که برای تهیه این ترشی نیاز دارید گل کلم است، ولی بقیه محتویات تشکیل دهنده ترشی گل کلم در شهرهای مختلف اندکی متفاوت است؛ ولی مواد اولیه لازم برای تهیه ترشی گل کلم که در آن در ادامه به آن اشاره می کنیم جزو مرسوم ترین مواد اولیه ای است که در تهیه این ترشی به کار میرود و بهتر است محتویات ترشی را داخل شیشه بزرگی بریزید تا بهتر تهیه شود.
مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم با نسبت های مشخصی کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا ترشی گل کلم هم ظاهر بهتر و هم طعم مناسب تری داشته باشد.
در صورتی که بخواهید حجم کمتر یا بیشتر از این ترشی تهیه کنید بهتر است مواد اولیه را در همین نسبت ها ضرب و تقسیم کنید.
بهترین طرز تهیه ترشی گل کلم
به منظور تهیه ترشی گل کلم باید ابتدا گل کلم را شسته و آنها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه بیرون برود.
بعد ترخون را پاک کرده و آنها را شستشو داده و آبکشی کنید و داخل آبکش بریزید که آب اضافی آن ها بیرون برود.
پس از آن هویج ها را پوست بگیرید و به شکل حلقه ای خرد کرده و درون ظرف مناسبی بریزید و سیب ترشی ها را هم پوست گرفته و با توجه به اندازه هویج ها خرد کنید و داخل ظرفی که هویج ها در آن بودند بریزید.
پس از آن باید گل کلم را با توجه به اندازه سیب ترشی ها و هویج هایی که خرد کرده بودید خرد کنید و بعد داخل ظرفی که مواد خرد شده بریزید.
اندازه موادی که شما خرد می کنید تاثیر زیادی در ظاهر ترشی شما دارد و اگر ظاهر زیبایی می خواهید آنها را به صورت یک دست خرد کنید تا تناسب بین مواد رعایت شود.
در مرحله بعدی باید ترخون تازه را به شکل ساطوری روی تخته آشپزخانه خرد کنید و روی محتویات ترشی بریزید. اگر ترخون تازه نداشتید استفاده از ترخون خشک شد هم بلامانع است و می توانید آنها را با دست خرد کنید و روی محتویات ترشی بریزید.
در مرحله آخر مقداری گلپر روی آن ها بپاشید و موادی که برای ترشی خرد کرده اید را کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شوند.
ظرفی که برای تهیه ترشی در نظر گرفته اید را چک کنید که کاملا خشک شده باشد و قطره ای آب هم داخل آن نباشد.
به تدریج مواد ترشی را داخل شیشه بریزید و در بین هر ملاقه ترشی که ریخته اید مقداری فلفل سبز تند هم بگذارید و دو بند انگشت روی شیشه را خالی بگذارید و به اندازه ای سرکه ترشی داخل آن بریزید که روی مواد ترشی را بگیرد.
بهتر است سرکه و نمک را از قبل با هم مخلوط کنید و بعد روی محتویات ترشی بریزید که کمی از سرکه هم روی مواد را بگیرد.
سپس در شیشه را محکم بسته و در جای مناسبی که دمای خنکی داشته باشد به مدت دو هفته نگهداری کنید. پس از گذشت این مدت ترشی رسیده و میتوانید آن را میل کنید.
برای اینکه رنگ ترشی قرمز باشد میتوانید از لبو استفاده کنید تا رنگ ترشی قرمز تر شود.
همچنین اگر بخواهید ترشی را خیلی سریعتر آماده کنید می توانید همه محتویات ترشی را با سرکه مخلوط کنید و داخل یک قابلمه ریخته و روی شعله گاز بگذارید تا با یکدیگر بپزند و نرم شوند. البته بهتر است خیلی نرم نشود و کمی دندان گیر تر باشد و بعد آن را از روی حرارت بردارید.