مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما
تنوع خورشت های ایرانی آنقدر زیاد است که شما میتوانید هر روز هفته یک نوع خورشت تهیه کنید تا در کنار خانواده و یا برای پذیرایی از مهمانان خود در انواع مجالس و مناسبت ها سرو کنید.
یکی از این خورشتهایی که در بین ایرانیها بسیار پرطرفدار است و طعم فوق العاده ای دارد خورش آلو مسما است که در واقع جزو خورشت های مجلسی محسوب میشود که طرز تهیه های مختلفی در نواحی مختلف دارد؛ ولی با توجه به اینکه این غذا جزو غذاهای محلی شمالی محسوب میشود در این مطلب تصمیم داریم طرز تهیه خورشت آلو مسما به سبک مردم شمال کشور را به شما آموزش بدهیم که معمولاً آن را با گوشت مرغ تهیه می کنند. البته اگر تمایل داشته باشید می توانید برای تهیه خورشت آلومسما از گوشت خورشتی گوسفندی و گوساله هم استفاده کنید ولی باید مقدار بیشتری بریزید.
برای تهیه این خورش به آلو و قیصی نیاز دارید و برای طعم بهتر میتوانید از آبغوره استفاده کنید که البته کاملا به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.
در ابتدای این مطلب مواد لازم برای تهیه خورشت آلو مسما را به شما معرفی می کنیم که این مقدار مواد اولیه برای 4 نفر در نظر گرفته شده و به همین دلیل با نسبتهای مشخصی کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا طعم غذا بهتر باشد.
در صورتی که تمایل دارید غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت هایی که بین مواد اولیه قرار داده شده، مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید تا خورشت شما خوشمزه تر باشد. در ادامه مطلب طرز تهیه خورش آلو مسما را به شما آموزش می دهیم.
بهترین طرز تهیه خورش آلو مسما
در اولین مرحله برای تهیه این خورش باید مرغ سرخ شود و به سراغ آماده کردن مرغها بروید. برای این منظور باید مقداری نمک و فلفل روی قطعههای مرغ پاشیده و آنها را داخل یک ماهیتابه روی شعله گاز بگذارید و کمی روغن مایع درون آن بریزید.
هنگامی که روغن داغ شد کم کم قطعات مرغ سرخ می شوند و باید آنها را بچرخانید تا همه قسمت های آن سرخ شود و بعد آنها را از تابه بیرون بگذارید و به سراغ مرحله بعدی بروید.
در این مرحله باید پیازها را تفت بدهید. پس باید اول پیاز ها به صورت نگینی خورد شود و یک قابلمه مناسب روی شعله گاز بگذارید و کمی روغن درون آن بریزید وقتی که روغن داغ شد پیازها را داخل روغن تفت داده و وقتی که شفاف و نرم تر شدند زردچوبه را به آنها اضافه کنید و تفت دادن را تا سرخ شدن پیاز ها و یکدست شدن آنها با زردچوبه ادامه بدهید
حالا باید هسته آلو های سیاه را بیرون بیاورید و با قیسی ها داخل تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا سرخ شود.
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مجددا تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شود و طعم خورشت بهتر شود. با این کار خورش شما طعم و رنگ بهتری خواهد داشت. سپس کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید.
اکنون باید مرغ هایی که در ابتدا سرخ کرده بودید را با چند لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید تا با شعله ملایم گاز به تدریج بپزد و مغز پخت شود.
معمولاً این خورش را با آب کم سرو می کنند. پس باید اجازه دهید که آب اضافی تبخیر شود و سس غلظت پیدا کند و روغن بیاندازد.
بهتر است در 30 دقیقه پایانی خورشت کمی زعفران دم کنید و داخل آن بریزید تا طعم خورش بهتر شود. اگر خورش خیلی ترش بود می توانید یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید تا طعم آن متعادل تر شود.
این خورش را می توانید در کنار انواع برنج آبکشی و کته نوش جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
اگر تمایل داشته باشید می توانید به جای گوشت مرغ از گوشت گوساله یا گوسفند استفاده کنید. همچنین به جای رب گوجه فرنگی میتوانید از رب انار استفاده کنید که معمولاً گیلانی ها خودشان در این خورش از آن استفاده میکنند.