مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی
آلو و گردو :
به مقدار لازم و مناسب با تعداد کوفتههالپه :
پنج قاشق غذاخوریکوفته تبریزی جزء غذاهای محلی آذربایجان است و از محبوب ترین و لذیذترین غذاهای اصلی به حساب می آید .
ممکن است اسم این غذای اصیل را با نام هایی از قبیل کوفته آذری ، کوفته نخودچی و کوفته کله گنجشکی هم شنیده باشید ؛ ولی غالب افراد این نوع کوفته را با نام کوفته تبریزی میشناسند که طرز تهیه آن بسیار آسان است .
احتمالا خوشمزه ترین کوفته تبریزی که خورده اید کوفته تبریزی های مادر بزرگ یا مادرتان بوده است؛ اما وقتی این غذای لذیذ را با این روش تهیه نمایید ، بی شک از طعم بی نظیر آن لذت خواهید برد.
بهترین طرز تهیه کوفته تبریزی
اولین مرحله برای تهیه کوفته تبریزی خیساندن برنج و لپه می باشد . پس از آن باید هر کدام را به صورت جداگانه نیم پز کرده و سپس با گوشت کوب آن ها را نرم کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
در مرحله دوم همزمان با خنک شدن برنج و لپه نیم کوب ، می توانید پیازها را رنده نموده و با روغن و زردچوبه تفت دهید . بعد از اینکه پیاز ها کمی سرخ و سبک شد ، میتوانید رب گوجه را به آن اضافه کرده و مجددا تفت دهید و نمک و فلفل را به آن اضافه نمایید و وقتی که بوی خامی از رب گوجه گرفته شد ؛ 4 تا 5 لیوان آب نیز به آن اضافه کرده و کمی صبر کنید تا سس به جوش بیفتد و بعد شعله آن را کم کنید تا با حباب های ریز بجوشد و لعاب بندازد.
در مرحله سوم باید دو پیاز را با رنده متوسط رنده نموده و آب اضافه آن را بگیرید و سپس مواد لازم برای تهیه گوشت کوفته تبریزی از جمله پیاز، گوشت، فلفل و ادویه و نمک را داخل کاسه ریخته و به خوبی ورز دهید تا یکدست شود و ادویه ها به خورد آن برود.
سپس برنج و لپه ای که نیم کوب و خنک شده را به این ظرف اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه آن ها را ورز دهید تا کاملا یکدست شوند و در مرحله آخر تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و مجدداً ورز دهید تا ادویه ها و مواد کاملاً جذب یکدیگر شوند.
در مرحله چهارم که تمامی مواد کاملاً ورز خورده و با هم یک دست شده اند را به گلوله های بزرگ تبدیل کنید و داخل آن را با زرشک و گردو و آلو پر کنید و بعد کوفته های کامل شده را داخل قابلمه ای که سس کوفته را تهیه کرده بودید بگذارید و سعی کنید سس را به مقدار کافی درست کنید تا روی کوفته ها را بپوشاند و در قابلمه را کمی نیم باز بگذارید و اجازه دهید کوفته ها روی شعله ملایم به خوبی پزند و هر نیم ساعت یک بار چند آن ها را جابجا کنید تا همه قسمت ها به صورت یک دست پخته شوند.
بعد از گذشت یک ساعت تقریبا کوفته ها آماده شده اند و می توانید آن ها را سرو کرده و کمی سس هم برای تزیین روی آن بریزید.
بهتر است اجازه دهید که سس کمی غلیظ شود و لعاب بیندازد تا طعم بهتری بگیرد و از ظرف های روحی یا مسی برای پختن کوفته استفاده کنید.
سبزی معطری که در کوفته تبریزی ریخته می شود معمولاً شامل گشنیز و جعفری و ترخون و مرزه میباشد که هم میتوانید از سبزی های تازه استفاده کنید و هم از سبزی های خشک شده ای که به صورت پودر نگهداری میکنید استفاده نمایید .
سرو این غذا در کنار ترشی و ماست موسیر و همچنین سبزی خوردن تازه و دوغ می تواند لذت آن را چند برابر کند.
اگر تعدادی از کوفته ها برای وعده های بعدی باقی ماند و تصمیم به گرم کردن مجدد آن ها گرفتید می توانید هم از مایکروفر برای گرم کردن آن ها استفاده کنید و هم آن ها را داخل یک قابلمه گذاشته و قابلمه را روی بخار آب قرار دهید تا به راحتی گرم شوند و از روغن برای گرم کردن کوفته ها استفاده نکنید زیرا طعم خود را از دست می دهند .