عدسی مجلسی
مواد لازم برای تهیه عدسی مجلسی
آرد 2 قاشق غذاخوری
عدسی یکی از غذاهای پر خاصیت و کم کالری است که میتوانید برای جلوگیری از دیابت و همچنین درمان کم خونی از آن استفاده کنید.
این غذا با اینکه سرشار از آهن و مواد مغذی است کالری زیادی ندارد و شما می توانید به عنوان وعده غذای اصلی آن را به راحتی تهیه کنید و در برنامه غذایی خود بگنجانید.
این غذا جزو آن دسته از غذاهایی که هم به عنوان وعده اصلی و هم میان وعده می تواند مصرف شود و معمولا آن را در فصلهای سرد سال مثل پاییز و زمستان برای وعده صبحانه تهیه میکنند و در سایر فصول میتوانید به عنوان میان وعده یا غذای اصلی آن را میل کنید.
طرز تهیه عدسی بسیار آسان است و به سرعت تهیه میشود و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل های سرد سال میشود. همچنین از بروز سرماخوردگی هم جلوگیری میکند.
اگر تمایل دارید طرز تهیه عدسی را آموزش ببینید تا بتوانید آن را تهیه کنید پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
ابتدا مواد لازم برای تهیه عدسی را مشاهده کرده اید که با نسبتهای مشخصی کنار یکدیگر قرار گرفته اند که این مقدار مواد اولیه برای 4 نفر در نظر گرفته شده که اگر بخواهید آن را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید، باید با در نظر گرفتن نسبت های بین مواد اولیه مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید تا غذای خوش طعم و با کیفیتی داشته باشید. در ادامه طرز تهیه عدسی مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد.
بهترین طرز تهیه عدسی مجلسی
در اولین مرحله برای تهیه عدسی باید عدس را از چند ساعت قبل بخیسانید که البته یک تا دو ساعت خیسانده شود بهتر است. این کار باعث میشود نفخ حبوبات گرفته شود و راحتتر بپزند.
بعد آب آن را دور بریزید و عدس را کنار بگذارید و پیازها را نگینی خرد کرده و داخل مقداری روغن تفت بدهید تا سبک شوند. پس از آن ادویه ها را اضافه کنید و مجدداً تفت بدهید تا رنگ پیاز طلایی شود و سبک تر شود.
پس از آن باید رب گوجه فرنگی را داخل پیاز ها بریزید و تفت دهید تا رنگ رب تغییر پیدا کند و بوی خامی آن گرفته شود.
سپس آب قلم و عدس را داخل آن بریزید و سیر را به اضافه کنید و شعله را بالا ببرید تا شروع به جوشیدن کند. هنگامی که جوشیدن شروع شد شعله را کمتر کنید و منتظر بمانید تا عدس ها بپزند.
تقریبا نیم ساعت برای پختن عدس ها زمان نیاز است. در همین مدت می توانید سیبزمینیها را هم پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و بعد از نیم ساعت داخل عدسی ها بریزید. اگر آب عدسی کمبود کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا بهتر پخته شود و جا بیفتد.
در 10 دقیقه نهایی کمی نمک به آن اضافه کنید و اگر تمایل داشتید مقداری فلفل داخل آن بریزید و 2 قاشق آرد هم سرخ کنید و به مواد اضافه کنید تا لعاب عدسی بیشتر شود.
در آخر مقداری گلپر یا آبلیموی تازه اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری به عدسی بدهد. البته می توانید آنها را هنگام سرو عدسی در ظرف دلخواه اضافه کنید.
برای اینکه آب قلم تهیه کنید بهتر است اول یک قلم گوساله را بشویید و با 10 لیوان آب، مقداری نمک، زردچوبه و یک حبه سیر به مدت 7 ساعت با شعله کم بپزید و بعد آب قلم را داخل قالب های کوچکی درون فریزر بگذارید.
شما میتوانید از آب قلم برای تهیه خوراک لوبیا و آش یا عدسی استفاده کنید.
عدسی را معمولا جزو سوپها محسوب میکنند که برای آماده سازی مواد اولیه 30 دقیقه زمان نیاز است و برای پختن و جا افتادن آن هم یک ساعت زمان احتیاج هست و می توانید آن را هم به عنوان صبحانه و هم ناهار و شام یا میان وعده استفاده کنید. البته در ماه مبارک رمضان می تواند وعده سحری و افطاری شما را تشکیل بدهد.