مواد لازم برای تهیه ترشی گرما
غذاهای محلی اردبیل عطر و طعم فوق العاده ای دارند. یکی از غذاهای سنتی و محلی اردبیل ترشی گرما است که در واقع یک نوع خورشت می باشد که می توانید آن را در کنار انواع برنج کته یا آبکشی نوش جان کنید.
برای آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه زمان احتیاج دارید و برای پختن و جا افتادن ترشی گرما 2 ساعت زمان نیاز است و میتوانید این غذای محلی اردبیل را به عنوان وعده غذایی شام یا ناهار و یا در ماه مبارک رمضان به عنوان سحری یا افطاری نوش جان کنید.
مواد اولیه با نسبتهای مشخصی کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا غذایی که شما تهیه می کنید مانند غذای محلی های اردبیل باشد و مزه فوق العاده ای داشته باشد.
این مقدار مواد اولیه ترشی گرما برای 4 نفر را فراهم می کند و اگر بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت های بین مواد اولیه مقدار آنها را کاهش یا افزایش بدهید تا همان چیزی باشد که انتظارش را دارید.
بهترین طرز تهیه ترشی گرما
در اولین مرحله برای تهیه این غذای محلی باید لوبیا چشم بلبلی ها را از چند ساعت قبل داخل آب ولرم یا سرد بخیسانید و اگر توانستید چند مرتبه آب آن را عوض کنید، این کار باعث میشود هم نفخ حبوبات گرفته شود و هم بهتر و زودتر بپزند.
سپس قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و پیازها را داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.
پس از آن گوشت را به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا جایی که آب گوشت کشیده شود و رنگ آن تغییر پیدا کند.
در مرحله بعدی باید 2 پیمانه آب داخل آن بریزید تا گوشتها بپزند. هنگامی که گوشت نیم پز شد باید آلوچه، لوبیا چشم بلبلی و کمی فلفل و نمک داخل ظرف بریزید و آنها را هم بزنید تا با هم بپزند و ترشی گرما شما جا بیفتد.
هنگامی که گوشت پخت، قبل از سرو غذا مقداری زعفران به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ بهتری به آن بدهد.
حالا ترشی گرما اردبیلی شما آماده شده و می توانید آن را نوش جان کنید.