گاناش
مواد لازم برای تهیه گاناش
گاناش شکلاتی از جمله روکش های جذابی است که می توانید برای تزیین کیک ها و شیرینی های خود از آن استفاده کنید. برای تزیین کیک وانیلی و انواع کیک شکلاتی می توانید از گاناش شکلات استفاده نمایید یا بعنوان لایه بندی داخل کیک از آن استفاده کنید.
به منظور تهیه گاناش شکلاتی خوشمزه باید حتما از خامه پر چرب بالای 30 درصد استفاده کنید و اجازه ندهید که خامه بجوشد و قبل از قل زدن آن را از روی شعله گاز بردارید. قصد ما ذوب شکلات داخل خامه است و نمی خواهیم خامه بخار شود.
داخل برخی از گاناش ها از کره استفاده نمی کنند اما داخل این نمونه ما از کره هم استفاده کرده ایم تا وقتی آن را در دهان می گذارید آب شود و از خوردن آن لذت ببرید. همچنین باعث جلوه و جذابیت بیشتر کیک هم خواهد شد.
حدودا 10 دقیقه زمان برای آماده سازی مواد اولیه نیاز دارید و در کمتر از 10 دقیقه گاناش شما آماده شده و می توانید از آن استفاده کنید.
در ادامه مواد لازم برای تهیه گاناش شکلاتی برای 4 نفر را مشاهده خواهید کرد و پس از آن طرز تهیه گاناش شکلاتی را به شما آموزش خواهیم داد. اگر بخواهید گاناش را برای کیک یا شیرینی بزرگتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت های بین مواد اولیه، مقدار آن ها را افزایش دهید تا با همان طعم و قوام دلخواه تهیه شود.
بهترین طرز تهیه گاناش شکلاتی
اگر برای تهیه گاناش شکلاتی تصمیم دارید شکلات تخته ای استفاده کنید بهتر است با کمک یک چاقوی تیز آن را به قسمت های خیلی کوچک خرد کنید یا آن را با کمک رنده متوسط رنده کنید.
کره را هم به تکه های کوچک تقسیم کنید و در گوشهای بگذارید. سپس خامه را داخل یک ظرف شیر جوش بگذارید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا حرارت بخورد و کاملاً داغ شود و قبل از اینکه به جوش برسد و قُل بخورد آن را از روی حرارت بردارید تا خامه بخار نشود و آن را روی شکلاتی که خرد کرده یا رنده کرده بودید بریزید و 5 دقیقه منتظر بمانید تا کاملاً داخل آن حل شود و آن را هم بزنید تا شکلات ها داخل خامه حل شده و یک مخلوط یکدستی حاصل شود.
حالا می توانید کره ای که خورد کرده بودید را هم به ظرف خود اضافه کنید و آن را هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
هنگامی که گاناش شکلاتی آماده شد تقریباً 10 دقیقه منتظر بمانید تا خنک تر شود و بعد برای تزیین کیک یا روکش شیرینی از آن استفاده کنید.
در واقع برای اینکه گاناش را روی کیک بریزید 10 دقیقه منتظر بمانید و اگر قرار است آن را روی کیک بمالید 30 دقیقه منتظر بمانید.
هیچ وقت داخل محتویاتی که گفته شد کره سرد یا منجمد نریزید و حتما منتظر بمانید که کره هم دما با محیط شود و نرم شود چون که آب شدن کره زمان زیادی می خواهد و باعث میشود که گاناش شما تکه تکه شود.
اگر هم اشتباها این کار را انجام دادید میتوانید کمی آن را حرارت بدهید یا خامه داغ را کم کم به آن اضافه کنید تا محتویات شما یک دست شوند.
اگر برای تزیین کیک شکلاتی یا وانیلی خود میخواهید گاناش شکلاتی بریزید و میخواهید طوری باشد که مانند قطره های در حال ریختن به نظر برسد باید به غلظت گاناش توجه داشته باشید.
اگر خیلی داغ باشد همه قطره ها تا پایین کیک میرسند و برای اینکه ظاهر جذاب تری داشته باشد باید گاناش شما کمی خنک شده باشد و سفتی آن به حد دلخواه رسیده باشد که وقتی روی کیک پخش می کنید کمی از آن به صورت قطره ای در اطراف کیک سرریز شود. برای همین است که گفته شد 10 دقیقه منتظر بمانید و بعد روی کیک بریزید.
یکی دیگر از روش هایی که می توانید از گاناش شکلاتی روی کیک خود استفاده کنید این است که اجازه بدهید کامل خنک شود که حدودا نیم ساعت طول میکشد و بعد آن را مانند یک خمیر روی کیک بمالید که شبیه خامه فرم گرفته روی کیک کشیده می شود و می توانید به دلخواه آن را تزیین کنید.