خورشت ماهی
مواد لازم برای تهیه خورشت ماهی
یکی از خورشت های لذیذ و محبوب جنوبی که جزو غذاهای دریایی محسوب می شود خورشت ماهی است که به خورشت قلیه ماهی شباهت زیادی دارد و شما می توانید این غذای لذیذ و خوشمزه را در کنار برنج برای وعده های غذایی اصلی به عنوان نهار یا شام نوش جان کنید.
این غذا طرز تهیه بسیار ساده ای دارد که می توانید حتی در خانه و بدون سفر به جنوب هم طعم خاص آن را تجربه کنید.
در این مطلب قصد داریم شما را با مواد لازم برای تهیه خورشت ماهی جنوبی آشنا کنیم و پس از آن طرز تهیه خورشت ماهی جنوبی را به شما آموزش خواهیم داد.
مقدار مواد اولیه با نسبت های مشخصی به کار رفته و اگر بخواهید برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر آن را تهیه کنید باید با رعایت نسبت ها مقدار مواد اولیه را تغییر دهید. مواد اولیه این دستور پخت برای 4 نفر تدارک دیده شده است.
معمولا خورشت ماهی غلیظ تهیه و سرو می شود و هنگامی که آن را سرو می کنید نباید آبی داخل ظرف خورشت باشد. برای تهیه این خورشت از هر ماهی بدون استخوانی می توانید استفاده کنید.
بهترین طرز تهیه خورشت ماهی
اول باید ماهی مورد نظر را خوب شسته و پاک کنید و سر و دم آن را بگیرید و به شکل فیله در بیاورید. سپس کمی نمک و ادویه مخصوص ماهی روی فیله ماهی ها بریزید و مدتی استراحت بدهید که طعم دار شود.
در مرحله بعد یک تابه مناسب را انتخاب نموده و روی شعله گاز بگذارید و روغن داخل آن بریزید و وقتی روغن داغ شد ماهی ها را داخل تابه بچینید تا سرخ شود و این کار را برای هر دو سمت انجام دهید که کل ماهی سرخ شود.
حالا پیازها را نگینی خورد کرده و قابلمه ای مناسب برای خورشت انتخاب کنید و روغن داخل آن بریزید و روی حرارت گاز بگذارید و پیازها را داخل آن تفت دهید. وقتی پیازها سبک و طلایی رنگ شدند باید زردچوبه و فلفل و نمک به آن اضافه نمایید و تفت بدهید و بعد از آن مقداری رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شود.
اکنون باید گوجه فرنگی ها را ریز خورد کنید و با نصف لیوان آب به قابلمه خورشت اضافه نمایید و محتویات را هم بزنید تا به مرور آب داخل قابلمه بخار شود و غلیظ تر شود و روغن بیاندازد.
حالا باید ماهی های سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید و کمی رب خرما بریزید و 15 دقیقه منتظر بمانید تا خورشت غلیظ تر شده و کامل جا بیفتد.
بهتر است حتما از گوشت مناسبی داخل خورشت استفاده کنید چون اگر گوشت آن خیلی نرم باشد داخل خورشت له شده و ظاهر جذابی نخواهد داشت.
ماهی های جنوب کشور گوشت سفت تری دارند و برای تهیه این غذا مناسب هستند.