مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان
نمک :
به مقدار لازمکشک بادمجان یکی از غذاهای اصلی و محبوب در بین ایرانیان است که طعم خاص ترش و شور آن بسیار لذیذ است. در خیلی از غذاهای ایرانی از بادمجان استفاده میکنند و در کنار آن کشک صد در صد ایرانی و اصیل هم مزه بی نظیری در این غذا ایجاد می کند .
شما می توانید از بادمجان به صورت های مختلف سرخ شده یا کبابی در غذاهای خود استفاده کنید . در کشک بادمجان هم می توانید از هر دو نوع آن استفاده کنید که معمولاً قدیمی تر ها از بادمجان به صورت کبابی در طبخ کشک بادمجان استفاده می کردند، زیرا کالری کمتری دارد و رژیمی است. ولی از بادمجان سرخ شده هم می توانید در کشک بادمجان های مجلسی و مهمانی ها استفاده کنید.
این غذا هم میتواند به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا در سفره غذای شما قرار داشته باشد. از دید خیلی ها درست کردن کشک بادمجان کار بسیار ساده ای است، اما خوشمزه شدن این غذا فوت و فن های خاصی دارد که در ادامه با توضیح طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و سنتی با این موارد آشنا می شوید.
بهترین طرز تهیه کشک بادمجان
برای پخت کشک بادمجان در مرحله اول باید بادمجان ها را خوب بشویید و بعد از اینکه آن ها را پوست گرفتید ، با برش های طولی به قطعات کوچکتر تقسیمشان کنید .
برای از بین رفتن تلخی بادمجان ها می توانید کمی نمک روی آن ها بپاشید و بعد از ربع ساعت آن ها را خشک کنید و داخل روغن مخصوص سرخ کردنی سرخ نمایید. برای اینکه چربی کشک بادمجان کمتر شود می تواند چربی اضافه آن ها را با استفاده از کاغذ روغن گیر یا با استفاده از کمی نان یا پارچه بگیرید.
در مرحله دوم برای پخت کشک بادمجان باید نعنای خشک شده را برای مدت 10 دقیقه داخل آب قرار دهید تا کمی نرم شود و خیس بخورد؛ بعد با حرارت ملایم در مقدار کمی روغن تفت دهید و کمی از آن را برای تزیین نهایی کنار بگذارید . توجه داشته باشید که اگر نعنا خیلی تفت داده شود زود تلخ می شود . پس بعد از اینکه کمی آنها را تفت دادید شعله را خاموش کنید.
در مرحله سوم پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید و اجازه دهید که پیازها سبک شوند و بتدریج بپزند و سیر رنده شده را به آن اضافه کرده و آن را هم تفت بدهید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
در مرحله چهارم باید بادمجان ها را هم به این مخلوط سیر و پیاز اضافه نمایید و به خوبی تفت دهید. توجه داشته باشید که در این مرحله حرارت گاز ملایم باشد تا غذا به آهستگی جا بیفتد و می توانید با پشت یک قاشق چوبی بادمجان ها را له کنید و یا از گوشکوب برای این کار استفاده نمایید.
در مرحله پنجم هم می توانید به این ترکیب کمی گردوی آسیاب شده و نعنا داغ اضافه کنید. همچنین کشکی که با مقدار کمی آب سرد مخلوط شده را داخل این ترکیب بریزید و تفت دهید و این عمل را تا جایی ادامه دهید که آب اضافی بخار شود.
در مرحله آخر فقط باید غذای آماده شده را با کمی کشک و گردو و پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید و حالا کشک بادمجان شما برای سرو آماده است و می توانید نوش جان کنید.