شوید پلو
مواد لازم برای تهیه شوید پلو
نمک : به مقدار لازم
شوید پلو از غذاهای خوش طعم و لذیذ ایرانی است که برای بسیاری از مهمانی ها و مجالس می توانید از آن استفاده کنید. در کنار آن معمولاً مرغ و تن ماهی، ماهی و انواع مختلف فراورده های گوشتی را تهیه میکنند و یا بعضی ها ترجیح میدهند در کنار آن انواع سالاد یا ماست موسیر میل کنند.
تهیه شیرین پلو کار سادهای است. کافیست شما مواد لازم برای تهیه شوید پلو را بشناسید و آنها را با توجه به نسبت های دقیقی که بینشان قرار دارد تهیه کنید. پس با مطالعه طرز تهیه شوید پلو آن را برای خود تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
در این مطلب تصمیم داریم برای شوید پلو هم ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش در نظر بگیریم. این مقدار مواد اولیه که در ابتدای مطلب به آن اشاره شده است شوید پلو برای 4 نفر را فراهم می کند که برای آماده سازی مواد اولیه 40 دقیقه و برای پختن و جا افتادن حدودا یک ساعت زمان احتیاج است و میتوانید آن را به عنوان وعده غذایی ناهار یا شام و سحری در ماه مبارک رمضان سرو کنید.
در صورتی که تمایل داشتید برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر از 4 نفر غذا را تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت هایی که بین مواد اولیه قرار داده شده مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید.
بهترین طرز تهیه شوید پلو
برای تهیه شوید پلو باید اول برنج را خوب پاک کرده و کاملاً با آب تمیز بشویید و داخل یک ظرف مناسب ریخته و با آب و نمک بخیسانید تا چند ساعت خیس بخورد و درون یک قابلمه مناسب تا بیشتر از نیمه قابلمه را از آب پر کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد و بعد از اینکه جوش آمد 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید.
سپس آب برنج شسته شده را خالی کرده و برنج را درون قابلمه در حال جوش بریزید و آن را هم بزنید. بعد از اینکه برنج 2 دقیقه جوشید شویدهایی که خرد کرده بودید را در قابلمه برنج بریزید و آنها را هم بزنید که شوید و برنج کاملا مخلوط شوند و بعد برنج ها به حالت نیم پز داخل آب باشند و حدود 7 دقیقه بماند.
بعد از آن می توانید یک برنج را برداشته و بین انگشتان خود فشار دهید تا از میزان پخته شدن آن اطمینان حاصل کنید و بعد آن برنج را از روی شعله گاز برداشته و در نهایت داخل آبکش بریزید تا آب برنج خارج شود.
برنج را داخل آبکش ییش از حد به هم نزنید که خمیر نشود.
سپس 1-2 دقیقه برنج را داخل آبکش نگه دارید و بعد قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و سه قاشق روغن درون آن بریزید وقتی گرم شد، ته دیگی که در نظر گرفتهاید را ته قابلمه بیاندازید سلام برنج هایی که درون آبکش بود را داخل قابلمه بریزید و یک نصف لیوان آب و نصف لیوان روغن روی سطح برنج بریزید و شعله گاز را در حالت ملایم یا کمتر از آن قرار بدهید و در قابلمه دمکنی بگذارید و منتظر بمانید که برنج شما دم بکشد.
تقریباً 30 دقیقه برای پختن شوید پلو و 30 تا 45 دقیقه برای پختن و جا افتادن آن زمان احتیاج هست.
اگر خواستید ته دیگ برنج شما خوشمزه و خوشگل تر شود می توانید چند شاخه شوید تازه هم زیر سیب زمینی های خود بگذارید تا جلوه بهتری پیدا کند.