غذاهای اصلی

مانی پلو دامغانی

مانی پلو دامغانی

مانی پلو دامغانی

مواد لازم برای تهیه مانی پلو دامغانی

مانی پلو جزو غذاهای معروف و محبوب دامغانی است که مربوط به استان سمنان می باشد. طعم این غذا بسیار بی‌نظیر و فوق‌العاده است و رنگ های زیادی در مواد اولیه این غذا استفاده شده است.

شما می توانید این غذای خوش طعم و لذیذ دامغانی را برای مهمانی ها و مجالس خود هم تهیه کنید.

برای اینکه مانی پلو را مانند محلی های دامغان تهیه کنید لازم است ابتدا مواد لازم برای تهیه مانی پلو دامغانی را بشناسید تا آن ها را با نسبت های دقیقی که بین آنها در نظر گرفته شده کنار هم قرار دهید.

مانی پلو دامغانی

دقت داشته باشید که این مقدار مواد اولیه مانی پلو برای 4 نفر را فراهم می کند و در صورتی که بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت هایی که بین مواد اولیه در نظر گرفته شده مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید تا غذای خوشمزه تری تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه مانی پلو دامغانی را به شما آموزش خواهیم داد.

بهترین طرز تهیه مانی پلو دامغانی

در اولین مرحله برای تهیه غذای محلی سمنانی باید داخل یک قابلمه دو قاشق روغن ریخته و روی شعله گاز بگذارید تا داغ شود.

سپس گوشت را داخل روغن تفت دهید و کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا جایی که رنگ گوشت تغییر پیدا کند ادامه دهید.

پس از آن دو لیوان آب داخل ظرف ریخته و در قابلمه خود را بگذارید تا گوشت به تدریج بپزد و مغز پخت شود.

دستور پخت مانی پلو دامغانی

اگر بخواهید گوشت زودتر بپزد بهتر است نمک را در آخرین مرحله اضافه کنید تا سرعت پختن گوشت را پایین نیاورد.

سپس لپه را با دو لیوان آب بجوشانید و بعد از اینکه دو دقیقه جوشید آن را داخل آبکش بریزید تا آب آن بیرون برود. این کار باعث می‌شود نفخ لپه گرفته شود.

پس از آن یک لیوان آب و مقداری نمک روی لپه بریزید و داخل یک ظرف بگذارید بپزد.

برای تهیه این غذا بهتر است از 2 ساعت قبل برنج را داخل نمک و آب خیسانده باشید و بعد داخل قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید.

هنگامی که آب به جوش آمد آب نمک برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب جوش بریزید تا به صورت آبکشی تهیه کنید.

چند دقیقه قبل از اینکه موقع برداشتن برنج باشد رشته و لپه ها را داخل آن بریزید و وقتی که دو جوش خورد آن را داخل آبکش بریزید؛ این کار باعث می‌شود رشته پلویی نرم شود و لپه لعاب بیاندازد و هنگامی که برنج دم می کشد به همدیگر نچسبند.

غذای محلی دامغان

سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته و روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود و درون یک کاسه مقداری زعفران دم‌کرده، ماست و زرده تخم مرغ و دو کفگیر برنج مخلوط کنید و در کف قابلمه بریزید و روی آن را صاف کنید.

مقدار برنج باید طوری باشد که ته دیگ نه شل و نه سفت باشد. سپس بقیه برنجی را که آبکش کرده بودید روی آن بریزید و دمکنی را بگذارید.

 در مرحله بعدی باید زرشکی که پاک کرده و شسته اید و همچنین کشمش هایی که پاک کرده و شسته شده را به صورت جداگانه داخل مقداری روغن سرخ کنید و سه چهارم از هر کدام را با هم مخلوط کنید و یک چهارم بقیه را برای تزیین غذا کنار بگذارید.

مانی پلو سمنانی

هنگامی که برنج دم کشید مقداری زعفران دم کرده روی آن بریزید و موقعی که می خواهید در ظرف دلخواه آن را سرو کنید به صورت لابلا مخلوط زرشک و کشمش سرخ شده را داخل برنج بریزید و برای تزیین هم می توانید از بقیه زرشک و کشمشی که برداشته بودید استفاده کنید و غذا را به دلخواه خود تزیین نمایید.

برای تهیه مواد اولیه برای پختن این غدا به 15 دقیقه زمان احتیاج دارید و برای پختن و جا افتادن آن دو ساعت زمان احتیاج است.

می‌توانید مانی پلو را به عنوان وعده غذایی اصلی در نهار یا شام و یا در ماه مبارک رمضان در وعده سحری و افطاری نوش جان کنید.

مانی پلو

 

حتما بخوانید : خورشت ساک

دیدگاهتان را بنویسید