شیرینی خامه ای
مواد لازم برای تهیه شیرینی خامه ای
شکر 1/2 قاشق چایخوری
آرد 125 گرم معادل یک لیوان
شیرینی خامه ای یکی از شیرینی های محبوب و پرطرفداری است که بیشتر ما تصور میکنیم نمی توان آن را در خانه تهیه کرد و برای اینکه این شیرینی خوشمزه را داشته باشیم باید حتما از قنادی ها و شیرینی فروشی ها تهیه کرد؛ اما شما میتوانید به راحتی این شیرینی تر پر طرفدار و لذیذ را در خانه تهیه کنید.
برای این کار کافیست مواد لازم برای تهیه نان خامه ای را بشناسید و آن را تهیه کنید و سپس مرحله به مرحله دستوراتی که در طرز تهیه شیرینی نان خامه ای به شما گفته میشود را اجرا کنید تا این شیرینی را در خانه تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
نان خامه ای از شیرینی های پرطرفداری است که معمولاً زودتر از همه در قنادی ها تمام می شود، ولی اگر آن را از مکان های مختلف تهیه کرده باشید متوجه میشوید که در بعضی از آنها این شیرینی با طعم بهتر و دلچسب تری تهیه میشود.
ما تصمیم داریم طرز تهیه شیرینی را به نحوی آموزش دهیم که بهترین و با کیفیت ترین شیرینی نان خامه ای را تهیه کنید.
مقدار مواد اولیه که در این مطلب به آن اشاره شده برای 4 نفر مناسب است. در صورتی که بخواهید تعداد بیشتری از این شیرینی تهیه کنید باید نسبت های دقیقی که بین مواد اولیه قرار داده شده را رعایت کنید تا یک شیرینی خوش طعم و دلچسب داشته باشید.
بهترین طرز تهیه شیرینی خامه ای
در اولین مرحله برای تهیه نان خامه ای باید داخل یک ظرف شکر و کره را بریزید و روی شعله کم گاز بگذارید و هم بزنید تا شکر و کره کاملاً ذوب شده و حل شوند و آب به جوش برسد.
زمانی که آب به جوش افتاد و چند جوش خورد، آرد را هم یک دفعه اضافه کنید و کامل و با سرعت زیاد آن را هم بزنید تا یک خمیر مانند حلوا داخل ظرف ایجاد شود.
بعد از اینکه چند ثانیه گذشت ظرف را از روی شعله گاز بردارید و خمیر را داخل یک ظرف دیگر بریزید تا حدود دو ساعت بماند و کاملا خنک شود.
اگر میخواهید شیرینی شما لطیف و خوشمزه باشد بهتر است حداقل دو بار آرد را الک کرده باشید.
در این مرحله باید فر را روی حرارت 200 درجه سانتیگراد قرار دهید و روشن کنید تا فضای داخلی آن گرم شود و برای قرار گرفتن خمیر نان خامه ای شما آماده و داغ شده باشد.
سپس داخل یک ظرف دیگر تخم مرغها را ریخته و با همزن دستی هم بزنید تا از حالت لختی بیرون بیاید و بعد خامه که آماده شده را با همزن برقی به هم بزنید و بعد از اینکه کمی از هم زدن شما گذشت، تخم مرغ ها را هم به تدریج و طی چند مرحله به خمیر خود اضافه کنید تا کاملا جذب آن شود و طی هر مرحله که تخم مرغ را اضافه می کنید 4 دقیقه آنها را هم بزنید تا خمیر شما کاملا براق و کشدار باشد و در آخرین مرحله ای که خمیر را هم می زنید باید وانیل و بکینگ پودر را هم به آن اضافه کنید تا خمیر پف کرده و بوی بد تخم مرغ ها هم گرفته شود.
حالا خمیری که آماده شده باید روان باشد. یعنی خمیر نباید بیش از حد نرم باشد که فرم نگیرد و نه آنقدر سفت باشد که نتوانید آن را به حالت دلخواه در بیاورید.
سپس آن را داخل یک قیف با ماسوره به شکل شکوفه بریزید و کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و بعد خمیر نان ها را با فشار قیف به اندازه گردو یا بزرگتر در حدی که میخواهید شیرینیها باشند درون سینی با فاصله از هم قرار دهید.
در صورتی که بخواهید نون خامه ای های بزرگی داشته باشید باید یا فشار بیشتری به قیف وارد کنید و یا ماسوره بزرگتر انتخاب کنید.
حالا باید سینی حاوی نانخامه ای ها را حدود نیم ساعت داخل فر با دمای 200 درجه سانتیگراد بگذارید تا پخته شود و حجم نانخامه ها به 3 برابر برسد و کاملا بپزند و داخل آن ها خالی و پوک باشد.
بعد آنها را از فر بیرون بیاورید و وقتی که سرد شد ته آن ها یک سوراخ کوچک ایجاد کنید تا خامه نان خامه ای که در ادامه آموزش میدهیم را بتوانید داخل آن بریزید.
در این مرحله باید خامه را تهیه کنید و بهتر است که با توجه به همین مراحلی که گفته میشود آن را تهیه کنید تا مثل خامه قنادی ها باشد.
به این صورت که خامه قنادی شیرین شده در دمای محیط نرم باشد تا بشود آن را با همزن به خوبی هم زد و باید حدود چند دقیقه آن را با دور تند همزن هم بزنید که پف کرده و فرم بگیرد.
سپس خامه فرم گرفته را با کمک قیف و ماسوره درون نانهایی که سوراخ کرده بودید بریزید و داخل آن را پر کنید و سپس نانخامه ای ها را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.
تقریباً 2 ساعت داخل یخچال بماند کافی است و برای تزئین نان خامه ای هم میتوانید از شکلات کاکائویی یا شکلات سفید ذوب شده استفاده کنید.
برای اینکه نان خامه ای نسوزد باید آن را در دو طرف سینی فر بگذارید و در مرکز آن قرار ندهید.
هنگامی که محتویات خمیر نان خامه ای را تهیه می کنید بهتر است شعله گاز ملایم باشد تا آب آن کاملاً تبخیر نشود چون خمیر شما سفت خواهد شد.
همان طور که گفته شد حتماً تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر کدام خوب آن را هم بزنید.
بعضی ها وقتی که نان خامه ای تهیه می کنند از ترک خوردن آنها شکایت میکنند که اصلیترین دلیل ترک خوردن نون خامه ای این است که خمیر آن به خوبی هم زده نشده است و برای پخت نان هم باید از تخم مرغ های تازه استفاده کنید.