غذاهای اصلی

آبگوشت

آبگوشت

مواد لازم برای تهیه آبگوشت

آبگوشت یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که جزو غذاهای محبوب و پر استفاده در بین خانه های ایرانی بوده است. قدیمی ها وقتی که این غذا را درون ظرف سنگی می‌ پختند به آن دیزی می‌گفتند .

البته آبگوشت در مناطق مختلف به طرق مختلفی پخته می‌شود و نام های متفاوتی از جمله آبگوشت بزباش، آبگوشت گندم، آبگوشت کشک و بلغور و غیره دارد.

طرز تهیه دیزی

ولی دستور پختی که در این مطلب به آن اشاره می‌کنیم مربوط به آبگوشت سنتی یا همان دیزی سنگی می باشد و با اینکه بسیاری از افرادی که آشپزی می‌کنند تصور می کنند که پختن آبگوشت قلق های مخصوص به خود را دارد و کار دشواری است ؛ اما پختن این غذا کاملا آسان است و اگر نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم را رعایت کنید می توانید یک آبگوشت خوشمزه و لذیذ تهیه کنید .

طرز تهیه آبگوشت اصیل و سنتی ایرانی

موادی که برای تهیه آبگوشت در ادامه به آن اشاره می کنیم و همچنین دستور پختی که مشاهده می کنید مربوط به 6 نفر است و همانطور که گفته شد این غذا جزو غذاهای آسان است که زمان آماده کردن آن حتی کمتر از نیم ساعت طول می‌ کشد، ولی برای پخت آن نیاز است که 1.5 تا 2 ساعت و شاید بیشتر زمان بگذارید تا یک آبگوشت خوشمزه و جا افتاده میل نمایید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی

بهترین طرز پخت آبگوشت سنتی دیزی

برای اینکه یک آبگوشت خوشمزه و سنتی تهیه کنید، باید حتماً از شب قبل حبوباتی که داخل آن می ریزید را خیس نمایید و تا قبل از پختن 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید تا کاملاً نفخ حبوبات گرفته شود و کمی حجم پیدا کنند ؛ ولی اگر مجبور شدید که خیلی عجله ای این غذا را درست کنید و زمان کافی برای خیساندن حبوبات نداشتید، می توانید آن ها را داخل آب بجوشانید و آب آن را بیرون بریزید و سپس از حبوبات استفاده نمایید.

آبگوشت ایرانی

برای شروع پخت آبگوشت سنتی باید در مرحله اول گوجه فرنگی ،نخود ، دنبه، لوبیا و گوشت و پیاز را به قسمت های مختلف تقسیم کنید و داخل یک قابلمه بریزید و شش برابر حجمی که حبوبات و پیاز داشتند آب به آن اضافه کنید.

بهتر است از همان ابتدا آب را به مقدار کافی بریزید که نیازی به اضافه کردن آب در مراحل آخر نباشد، زیرا مهمترین بخش این غذا همان آب لعاب دار و غلیظ است و باید همان ابتدا با موادی که داخل آن ریخته می‌شود به خوبی پخته شود تا جا بیفتد و طعم مطلوبی داشته باشد. اما در صورتی که مجبور شدید به هر دلیلی به آبگوشت خود آب اضافه کنید بهتر است از آب جوش استفاده کنید.

 آبگوشت سنتی ایرانی

در مرحله بعدی باید در قابلمه‌ ای که مواد را داخل آن ریخته اید را ببندید و روی شعله بگذارید و بعد از اینکه آب جوش افتاد کف اضافی را گرفته و زردچوبه و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و شعله آن را کمتر کنید تا آب گوشت به آرامی بپزد و جا بیفتد . برای زودتر پخته شدن آن عجله نکنید زیرا رمز و راز طعم بی نظیر آبگوشت به پختن ملایم و تدریجی آن است.

سپس باید وقتی که 2 تا 3 ساعت از پختن آبگوشت گذشت، سیب زمینی و لیمو عمانی ها را به آن اضافه کنید و بهتر است برای این کار سیب زمینی ها را از وسط نصف کنید و اگر خیلی درشت است آن را به چهار قسمت تقسیم کنید و لیمو عمانی ها را هم سوراخ کنید و بعد داخل آب گوشت بریزید .

 بعد از این که یک ربع ساعت گذشته می توانید کمی رب گوجه فرنگی ، دارچین و نمک را هم به آن اضافه کنید و بعد از این مرحله هنوز 1 تا 2 ساعت باید آبگوشت شما به آرامی بپزد و جا بیفتد.

 البته بهتر است در آخرین مرحله و یک ساعت قبل از سرو کردن لیموهای آن را بریزید تا طعم تلخی به آبگوشت شما ندهد.

دیزی سنتی ایرانی

قبل از اینکه آبگوشت را سرو کنید بهتر است دنبه را از آن بیرون بیاورید و با گوشتکوب کوبیده و بعد داخل قابلمه بریزید تا خوب پخته شود و برای اینکه موقع خوردن احساس لذت بیشتری داشته باشید بهتر است پیاز هایی که پخته شده را از داخل آبگوشت بیرون بگذارید . در این مرحله غذای شما کاملاً آماده است و می‌توانید آن را سرو کرده و میل نمایید.

آبگوشت

دیدگاهتان را بنویسید