مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ
بهترین طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در بین خانواده های ایرانی است که در بیشتر مهمانی ها طبخ میشود، اما کمتر کسی از پرتقال در سس مرغ استفاده می کند و اگر در فصل مناسبی برای پرتغال باشید می توانید به راحتی این میوه خوش طعم و پرخاصیت را در دستور پخت غذای خود قرار دهید و طعمی متفاوت و لذیذ را تجربه کنید .
استفاده از پرتقال در سس مرغ طعمی مطبوع با مزه ای ملس را برایتان فراهم می کند و با یک بار خوردن آن لذت تازه ای را تجربه خواهید کرد و می توانید در کنار آب پرتقال تازه از کره و زعفران هم برای طعم دهی بیشتر مرغ استفاده کنید. در ادامه با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی آشنا خواهید شد.
نحوه پخت زرشک پلو با مرغ پرتقالی
برای سرخ کردن مرغ پرتقالی به جای روغن باید آن را با کره سرخ کنید. به این صورت که کره را داخل تابه بریزید و بعد از ذوب آن، تکه های ران مرغ را به آن اضافه کنید و به مرور همزمان با سرخ شدن مرغ ها نمک و ادویه را به آن اضافه کنید تا رنگ طلایی به خود بگیرد.
در مرحله دوم بعد از سرخ شدن کامل مرغ ها می توانید آنها را به ظرف دیگری منتقل کنید و این بار پیازها را در کره سرخ کنید.
هنگامی که پیازها سبک و طلایی رنگ شدند، زردچوبه، نمک ، فلفل و پودر سیر و ادویه های دیگر را به آن اضافه کنید و سپس کمی تفت دهید تا یکدست شده و از خامی در بیایند.
در مرحله سوم بعد از اینکه پیاز ها سرخ، طلایی و سبک شدند می توانید مرغ را داخل ماهیتابه بگذارید و روی خلال پیاز های سرخ شده قرار دهید و برای مرحله بعدی باید به سراغ سس مرغ پرتقالی بروید.
در مرحله چهارم باید طعم سس غذا را انتخاب کنید. ترش و شیرین بودن آب پرتقال به ذائقه شما بستگی دارد و می توانید آب پرتقال را به مرغ هایی که روی پیاز چیده شده بودند اضافه کنید و با شعله کم اجازه دهید که مرغ ها آرام بپزند و سس مرغ پرتقالی شما جا بیفتد.
هنگامی که سس مرغ با شعله آرام بپزد، کم کم غلیظ تر می شود و حجم آن کاهش پیدا می کند و باید در این مرحله زعفران دم کرده را که به صورت جدا تهیه کرده بودید به مواد داخل تابه اضافه کنید.
بهتر است قبل از اینکه غذا کاملاً جا بیفتد طعم سس را بچشید تا اگر خیلی ترش یا شور بود با کمی عسل طعم آن را متعادل کنید و اگر آب پرتقال خیلی شیرین بود می توانید با کمی سرکه یا آبلیمو آن را به طعم متعادل برسانید.
بعد از اضافه کردن چاشنی مورد نظر اجازه دهید مجددا چند دقیقه بجوشد و بعد غلظت آن را تست کنید و مزه آن را بچشید. اگر طعم آن به دلخواه رسیده بود و مرغ ها هم پخته بودند ، کمی از برش های پرتقال را هم روی مرغ بگذارید تا هم بوی مرغ ها را بگیرد و هم فضای ظرف شما کاملا از بوی پرتقال پر شود.
در این مرحله مرغ پرتقالی شما آماده است و میتوانید آن را در کنار زرشک پلو سرو کنید و میل نمایید.
بهتر است در سس مرغ پرتقالی از هویج استفاده نکنید زیرا باعث شیرین شدن آن و ضعیف شدن طعم پرتقال در مرغ می شود اما اگر طالب طعم شیرین هستید، می توانید از آن استفاده کنید.
اگر در نهایت طعم سس مرغ پرتقالی شما تلخ شد ، می توانید با اندکی شکر و دارچین، طعم متعادل تری به دست آورید.
این غذا جزو غذاهای اصلی و اصیل ایرانی می باشد و طبخ آن کار آسانی است که در کمتر از 30 دقیقه آماده می شود.
طرز تهیه زرشک پلو
در ابتدای مطلب با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ آشنا شدید و حالا دیگر می توانید یک غذای خوشمزه و مجلسی برای وعده های غذایی اصلی خود تهیه کنید. برای اینکه این غذا را مانند حرفه ای ها تهیه کنید و خوشمزه تر شود باید به نکات خاصی توجه کنید.
باید دقت داشته باشید که مقدار زرشک و شکر بستگی به ذائقه افرادی که غذا را میل می کنند دارد، اگر افراد تمایل زیادی به شیرینی ندارند باید شکر کمتری بریزید.
اگر بخواهید مرغ خوشمزه تر باشد باید پوست روی مرغ را از آن جدا کنید.
برای این که طعم بهتری پیدا کند میتوانید در ابتدای کار آن را با کره تفت دهید و بپزید و بعد سایر مراحل را طی کنید.
اگر علاقهمند به مرغ پر سس هستید می توانید رب گوجه فرنگی بیشتری مصرف کنید ولی پیشنهاد می کنیم که مقدار زعفران را هم به همان نسبت بالاتر ببرید تا عطر و طعم خوبی داخل غذا بپیچد. اگر غفران غلیظ تر باشد و خوب دم بکشد رنگی که به غذا میدهد جلوه بسیار جذابی به سفره شما خواهد داد.
اگر مرغ ترش تر دوست دارید می توانید داخل سس آن کمی هم آلوچه ترش بریزید.
اگر برای مزه دار شدن مرغ از لیمو ترش استفاده کردید حتماً از همان ابتدا آن را از مرغ خارج کنید و بعد آن را بپزید. با در نظر گرفتن این نکات زرشک پلو با مرغ شما خوشمزه تر خواهد شد.
زرشک پلو مجلسی
زرشک پلومجلسی تنها تفاوتی که با زرشک پلو هایی که به صورت معمول در خانه درست میکنیم دارد این است که تزیین زیباتری دارد، به طوری که به سفره غذای شما جلوه ویژه ای میبخشد. پس بهتر است برای تزیین زرشک پلو مجلسی بعد از اینکه زعفران ها را تفت دادید با مقداری برنج زعفرانی مخلوط کنید و برای تزیین دیس برنج از آن استفاده کنید. یا اینکه به صورت لایه ای یک لایه زرشک تفت داده شده و یک لایه برنج زعفرانی برای تزیین زرشک پلو روی آن قرار دهید. اگر علاقه داشته باشید می توانید از خلال پسته هم برای تزیین زرشک پلو مجلسی خود استفاده کنید.