آش مصطفی اراک
مواد لازم برای تهیه آش مصطفی اراک
آش مصطفی یکی از غذاهای محلی و سنتی اراک است که بیشتر در منطقه فرمهین آن را تهیه میکنند که البته در شهرهای دیگر هم که در نزدیکی های استان مرکزی قرار دارند این غذا را تهیه میکنند که طعم بسیار لذیذ و جذابی دارد که از خوردن آن لذت خواهید برد.
مواد غذایی بسیار مفید و مغذی در این آش به کار رفته که علاوه بر طعم خوشمزه ای که دارد آن را به یک وعده غذایی مفید و کامل تبدیل کرده است.
در این مطلب مواد لازم برای تهیه آش مصطفی را برای شما معرفی خواهیم کرد و سپس طرز تهیه آش مصطفی را به شما آموزش می دهیم.
توجه داشته باشید که نسبت های دقیقی بین مواد اولیه در نظر گرفته شده تا غذای خوش طعم تر و با کیفیت تری داشته باشید.
در صورتی که تصمیم گرفتید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت هایی که بین مواد اولیه قرار داده شده است، مقدار آنها را تغییر دهید تا طعم غذای مطلوبی داشته باشید. این مقدار مواد اولیه آش مصطفی برای 6 نفر را فراهم می کند.
بهترین طرز تهیه آش مصطفی اراک
برای تهیه این غذای محلی اراکی باید اول نخودها را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند مرتبه عوض کنید که نفخ نخودها گرفته شود و بعد آن را با مقداری آب روی شعله گاز قرار دهید.
بعد از اینکه یک ساعت گذشت برنجی که از قبل خیس شده را داخل آن بریزید و صبر کنید تا برنج کاملا پخته شود و بعد سبزی برگ چغندر را به شکل خشک بخیسانید و داخل بقیه محتویات بریزید.
هنگامی که سبزیها پختند باید پیاز داغ را داخل آش بریزید و کمی روغن را داخل یک ظرف روی شعله گاز قرار دهید و هنگامی که داغ شد یک قاشق نعنا خشک داخل آن بریزید و تفت دهید و آن را سریعا داخل آشی که در حال جوشیدن است بریزید. این کار باعث میشود طعم آش شما بهتر باشد.
در آخرین مرحله باید کشک را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. برای تزیین می توانید مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آن بریزید.
برای آماده سازی مواد اولیه تقریبا به 10 دقیقه زمان احتیاج است، ولی برای پختن و جا افتادن این غذا به 2 ساعت زمان احتیاج دارید.
شما می توانید هم آش مصطفی را به عنوان پیشغذا و هم غذای اصلی سرو کنید و حتی در ماه مبارک رمضان برای افطار آن را تهیه کنید.