خورشت کنگر
مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر
خورشت کنگر از خورشت های بسیار لذیذی است که ارزش غذایی بالایی دارد چون گیاه کنگر که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می گیرد ارزش غذایی قابل توجهی دارد و علاوه بر آن، طعم ترش و اشتهاآور غوره و وجود زعفران داخل این خورش جذابیت آن را چندین برابر کرده است.
پیشنهاد میکنیم حتماً یک بار این خورشت را فراهم کنید تا یک تجربه بی نظیر را به دست آورده باشید. در واقع این خورش از خورش های خوشمزه و قدیمی است که طرفداران زیادی در بین ما ایرانیها دارد ولی چون کنگر در فصلهای به خصوص رشد میکند و در اواخر زمستان یا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر می باشد در همین زمان ها این خورشت را تهیه می کنند.
شما می توانید به دو روش مختلف خورشت کنگر را تهیه کنید که وابسته به سلیقه و ذائقه شما می باشد.
بعضی از افراد تمایل دارند که این خورش را با سبزی تهیه کنند که در صورت شباهت بسیاری به خورشت قرمه سبزی دارد و برخی دیگر ترجیح میدهند خورش کنگر را با لپه و رب آماده کنند که در این صورت بیشتر به قیمه شباهت دارد.
معمولا هم برای تهیه خورشت کنگر از گوشت قرمز استفاده میکنند ولی اگر مایل باشید می توانید از گوشت سفید مثل مرغ و بوقلمون برای تهیه خورش استفاده کنید.
حتی اگر خورشت را بدون گوشت تهیه کنید باز هم خوشمزه است و خورشت گیاهی و رژیمی خواهید داشت.
بنابراین مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر را به شما معرفی کنیم و سپس طرز تهیه خورشت کنگر را به شما آموزش میدهیم.
مواد اولیه ای که در این مطلب به آن اشاره شده خورشت کنگر برای 6 نفر را فراهم میکند و اگر خواستید که خورش را برای افراد بیشتر یا کمتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت بین مواد اولیه مقدار آنها را تغییر دهید تا طعم خورش و ظاهر آن مورد پسند شما باشد.
بهترین طرز تهیه خورشت کنگر
در اولین مرحله برای تهیه خورشت کنگر باید تیغهای گیاه کنگر را از آن جدا کنید و ساقههای آن را هم جدا کرده و کاملا پاک کنید و بعد کنگرهایی که پاک شده را داخل یک ظرف پر از آب قرار دهید و کمی هم نمک روی آن بپاشید و منتظر بمانید تا گل های آن از خودش جدا شود. سپس آنها را شسته و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.
پس از اینکه گیاه کنگر خوب پاک شد باید داخل یک قابلمه مناسبی یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی بریزید. وقتی که روغن داغ شد یک پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده و درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ شود. دقت کنید که پیاز ها فقط باید طلایی رنگ شوند و کمی نرم بشود و آن ها را بیش از حد سرخ نکنید.
موقعی که پیازها سرخ می شوند، داخل یک ماهیتابه به صورت جدا کمی روغن بریزید وقتی که گرم شد حرارت شعله را کمتر کنید و یک چهارم قاشق غذا خوری زردچوبه داخل روغن بریزید. سپس کنگرهایی که تمیز کردهاید و آب اضافی آن خارج شده داخل تابه و درون روغن تفت دهید تا حالت خشکی نداشته باشد و شبیه کرفس باشد.
اکنون باید نعنا و جعفری را هم پاک کنید و بعد ریز خرد کنید و داخل مقداری روغن درون یک تابه سرخ کنید و کنار بگذارید.
حالا باید گوشتها را هم به پیاز هایی که نرم تر شده اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود.
بعد از اینکه پنج دقیقه گذشت شعله را کمتر کرده و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت بدهید تا گوشت شما طعم بگیرد و مزه ادویه ها بخورد آن برود.
بعد از اینکه گوشت را تفت دادید باید جعفری و نعنایی که سرخ کرده بودید داخل گوشت بریزید و آنها را با هم تفت بدهید.
پس از آن یک قاشق رب گوجه فرنگی به محتویات خود اضافه کرده و آنها را هم بزنید و یک لیتر آب داخل گوشت بریزید و منتظر بمانید تا نیم پز شود.
وقتی که گوشت نیم پز شد موقع اضافه کردن نمک به خورشت است.
پس از آن لیمو عمانی ها را سوراخ کنید و با کنگرهایی که سرخ کرده بودید نیم ساعت پایانی داخل خورشت بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با شعله ملایم گاز بپزد و خورشت جا بیافتد.
اگر تمایل داشتید میتوانید از رب انار و رب گوجه فرنگی در این غذا استفاده کنید و برای سبزی خورشت هم می توانید از نصف سبزی و نصف سبزی خورشتی استفاده کنید و اگر خورشت کنگر ترش تر می پسندید میتوانید کمی آبغوره داخل آن بریزید.