کیک پای سیب
مواد لازم برای تهیه کیک پای سیب
شکر یک دوم لیوان
شیر 15 قاشق غذاخوری کم چرب
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
نمک
یک هشتم قاشق چای خوریکره
یک قاشق غذاخوریپای سیب و دارچین
پای سیب یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شیرینی هایی است که می توانید در مهمانی ها و مراسمات و مناسبت های مختلف برای پذیرایی از آن استفاده کنید. پای منظور خمیری به اسم کراست می باشد که با استفاده از یک سری مواد مختلف پر شده است.
در ابتدا این خمیر تنها با سبزیجات و گوشت پر می شد و به عنوان غذا آن را می شناختند و این روزها دیگر فقط به عنوان ماده غذایی نیست و می توانید برای تهیه یک دسر خوشمزه با کرم ها و میوه های مختلف از آن استفاده نموده و یک شیرینی خوشمزه تهیه کنید.
انواع مختلف پای از جمله پای آناناس و شکلات و نارگیل جزو دسر های خوشمزه و پرطرفدار هستند که در مطالب دیگری طرز تهیه آنها را آموزش خواهیم داد، ولی در ادامه با طرز تهیه پای سیب آشنا خواهید شد و می توانید با یادگیری نکاتی که گفته می شود این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کرده و میل کنید.
بخاطر طعم دار چینی که در پای سیب وجود دارد علاوه بر جذابیت، طبیعت گرمی دارد که باعث جلوگیری از بیماری های مختلف هم می شود.
مواد لازمی که برای تهیه این دسر در ادامه مشاهده می کنید برای 4 نفر تهیه شده و حدودا نیم ساعت زمان برای آماده سازی آن نیاز دارید و نیم ساعت تا یک ساعت هم برای پخت آن زمان لازم است.
بهترین طرز تهیه کیک پای سیب
برای تهیه پای سیب در خانه باید در اولین مرحله فر خود را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا فضای آن برای قرار دادن محتویات کیک آماده و گرم شود.
سپس قالبی که قرار است محتویات پای سیب را داخل آن بریزید را خوب چرب کنید تا محتویات کیک شما به نچسبد.
در مرحله بعدی باید خمیر پای را با کمی شکر، وانیل و نمک مخلوط کنید و کمی هم کره سرد را به قسمت های کوچک تقسیم کرده و به محتویات خود اضافه کنید.
کره ای که به آرد اضافه می کنید با نوک انگشت مخلوط کنید و بعد شیر سرد را اضافه کرده و همه محتویات را به خوبی با هم ورز دهید تا یکنواخت شوند و در نهایت یک خمیر ترد حاصل شود؛ ولی بیش از حد ورز ندهید تا بعداً ظاهر خود را حفظ کند.
بعد مقدار خمیر به دست آمده را به دو بخش تقسیم کنید. قسمتی را با کمک وردنه به خوبی پهن کنید تا به ابعاد قالب شما در بیاید و خمیر را داخل قالب پهن کنید؛ طوری که دیواره های قالب را بگیرد.
در مرحله بعدی برای اینکه مواد داخل پای را آماده کنید باید سیب ها را پوست بکنید و حلقه ای برش دهید و کمی دارچین، شکر، جوز هندی، کره و آبلیمو را با آن مخلوط کرده و داخل ظرف بریزید.
جهت تهیه خمیر روی پای هم باید بقیه خمیر را با وردنه خوب پهن کنید و با استفاده از چاقو مثل نوارهای باریک آنها را ببرید و شبیه بافت روی سیب ها قرار دهید و در نهایت زرده تخم مرغ را به هم بزنید و با استفاده از برس آشپزی روی پای تهیه شده بمالید و حدود نیم ساعت تا 40 دقیقه درون فر بگذارید تا بپزد و روی خمیر طلایی رنگ شود.
حالا موقع خارج کردن پای سیب از فر است و می توانید آن را در کنار قهوه یا بستنی سرو کرده و میل نمایید.
طرز تهیه پای سیب بدون فر
اگر فر ندارید و می خواهید پای سیب بدون فر تهیه کنید می توانید با زیر قابلمه ای و قابلمه و دمکنی این کار را انجام دهید. برای این کار کافیست تمام مراحل را پیش ببرید و وقتی به مرحله فر رسیدید داخل قابلمه ای کمی آب بریزید و یک قالب درون آن بگذارید و قالب پای سیب را روی آن قرار دهید (مثل پایه) و بعد دمکنی قابلمه را بگذارید و زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب بخار کند و زیر قابلمه ای را بگذارید و زیرش را کم کنید و منتظر بمانید تا کیک تهیه شود. توجه داشته باشید در 20 دقیقه اول درب قابلمه اصلا برداشته نشود تا ظاهر کیک حفظ شود. تقریبا 40 تا 50 دقیقه زمان برای پخت این پای کیک نیاز است.
این کار را داخل ماهیتابه تفلون کاملا سالم هم میتوانید انجام دهید و شعله پخش کن زیر آن بگذارید. بعد از پخت صبر کنید کمی خنک شود و بعد آن را جدا کنید.